Marató BCN
MOLTES FELICITATS A TOTS ELS CnR’S MARATONIANS I AL GRAN EQUIP DE SUPORT!!

Fotos dels CnR's a la Marató

Fotos dels CnR's a la Marató

La Marató

He corregut. He gaudit. He patit. He tingut fred. He tingut calor. No he notat la “soledat del corredor”. He anat ben acompanyat. He vist més gent que mai animant. M’han fet fotos. He vist un cec que corria. M’han saludat pel meu nom al dorsal. He saludat un munt de coneguts i desconeguts. He xocat la ma estesa de molts nens i nenes en passar. He sofert. He pensat que patir era el lògic. He vist el meu net tocant un tambor. M’he emocionat en l’avituallament de la Catedral i a l’arribada. He fet 4h47. He acabat la meva quaranta-dosena marató. M’han abraçat. He abraçat. M’han penjat una medalla. He gaudit. He patit. L’any que ve hi torno.

Firmat: Miquel Pucurull i Fontova


42,195

TATIANA SISQUELLA

Són: 1. Passió. 2. Constància. 3. Paciència. 4. Ganes. 5. Força. 6. Silenci. 7. Energia. 8. Confiança. 9. Inconsciència. 10. Generositat. 11. Emoció. 12. Egoisme. 13. Dolor. 14. Imprevistos. 15. Ànims. 16. Potència. 17. Ambició. 18. Esforç. 19. Llibertat. 20. Il·lusió. 21. Reptes. 22. Suor. 23. Rivalitat. 24. Por. 25. Somnis. 26. Dubtes. 27. Aspiració. 28. Seguretat. 29. Companyerisme. 30. Dolor. 31. Plenitud. 32. Competitivitat. 33. Complexos. 34. Voluntat. 35. Penediment. 36. Heroïcitat. 37. Solidaritat. 38. Feblesa. 39. Previsió. 40. Prudència. 41. Alegria. 42. Glòria i 195 sensacions més, que són absolutament indescriptibles.

Mai he fet una marató i no crec que mai en faci cap. Però n’he vist unes quantes de ben a prop. De tan a prop que m’han fet plorar i m’han fet emocionar. He vist aquells cossos, al límit, travessar la meta com qui trepitja l’Olimp. He vist homes plorar com nens i nens córrer com homes. Dones demostrant-se que poden i vells demostrant-ho als altres. He vist nois que no han necessitat cames i noies que n’han necessitat quatre, per acabar. He vist pares que carregaven els fills a les espatlles i mares que buscaven entre el públic el seu pare, ja ancià, per dir-los: “Ho he aconseguit”. He vist cames que es rendien a pocs metres de l’arribada i voluntats que podien més que el propi cos. He vist somnis fets realitats i vanitats fetes miques. He vist sang, suor i llàgrimes, però també somriures, abraçades i plors de felicitat. He vist l’orgull i la decepció, el reconeixement i la solitud, el patiment i la joia. Però jo mai no he fet una marató i no crec que mai en faci cap. Per això només puc provar de descriure amb paraules el que passa pel cap d’aquells valents que en un moment o altre de la seva vida s’han atrevit a cordar-se les vambes per demostrar que sí, que ells podien. I han pogut.

(05/03/2011 Diari Arahttp://www.ara.cat/ara_premium/contraportada/quilometres-metres_0_438556156.html)

 

 

LECTURA EN MENYS DE 2h 03:59

Aquest passat vespre he saldat un deute pendent, llegir el Córrer per ser feliç de l’Arcadi Alibés d’una tirada. Interessant i instructiu. Sobretot poc abans de fer una marató. Al llarg del llibre m’han sorgit tots els dubtes possibles: si he entrenat bé, si estic ben descansat, si tinc alguna molèstia, si hagués hagut de córrer alguns quilòmetres més, si hagués hagut de fer més sèries, si em passarà factura l’última farra, si seré capaç de mantenir un ritme còmode durant els 42,195 quilòmetres, què és el mur, què hauré de menjar, que si això o que si allò…. M’he acollonit amb les seves males experiències, com quan es va plantejar abandonar a París i agafar un taxi després d’haver preparat la marató a consciència amb la voluntat de rebaixar les tres hores i va acabar amb una marca superior a les cinc hores. I he compartit la seva satisfacció cada vegada que travessava una línia d’arribada. Res, tot plegat només són nervis d’inexpert. Els mateixos que tenia abans de la Matagalls-Montserrat o la Transpirinenca o el Camí de Sant Jaume. Córrer per ser feliç és una lectura lleugera i amena (amb la televisió apagada i concentrat es pot llegir en menys de 2h 03:59, record del món de marató), però plena de complicitats per qui algun dia es calci unes bambes amb la voluntat de convertir-se en un marathonman o per qualsevol que es prepara per una competició en la qual és conscient que mai arribarà el primer, però que sempre guanyarà pel sol fet de creuar la línia de meta.

Un parell de tòpics per no oblidar: “sortida de cavall, arribada de burro” i “una marató és una cursa de 12 km a partir del km 30”.

FIRMAT: Butxana

Córrer per ser feliç: 42 motius i 195 raons per a córrer
Arcadi Alibés
Editorial Ara Llibres
1ª edició, 2010
Gènere: Esport / Memòries

271 pàgines
ISBN: 978-84-92-907540

 

 

 

 

Membres de CnR’s a la Marató de Barcelona 2011

  

MOLTA SORT A TOTS!!

#ajudansasuperarelmur

Ens agradaria, els que correrem la marató el dia 6 de març pel matí, que la gent ens animés pels carrers, especialment en el tram que va del Fòrum a les Torres Bessones. Un tros poc concorregut que coincideix amb els quilòmetres 30 al 34, uns dels més “consagrats” de la prova, on se’ns presenta allò que en diem “el Mur”.

Per començar a escalfar motors…reproduïm a continuació la notícia publicada a la web de la Marató de BCN

Una de les claus de qualsevol marató és que els participants es sentin recolzats pel públic, i és per aquest motiu que l’organització pretén que la Marató de Barcelona es converteixi en una gran festa ciutadana. Per això, s’han programat una sèrie d’activitats populars durant la cursa amb l’objectiu que tots els ciutadans de Barcelona i els que durant aquells dies la visitin puguin participar de la festa.

Aquestes activitats consten de 42 punts d’animació repartits pels 42 quilòmetres del circuit, que aniran a càrrec d’altres tantes entitats culturals, grups musicals, societats gastronòmiques, centres esportius municipals o empreses col•laboradores que ofereixen propostes lúdic – festives per a tots els públics. 14 dels 42 punts d’ animació estaran situats en la primera meitat de la cursa i els 30 restants en la segona part, la majoria d’ells a partir del quilòmetre 30, just quan apareix el famós mur.

A més, a través del hashtag #ajudansasuperarelmur, promogut pels mateixos corredors, podreu seguir totes les interaccions generades a Twitter entorn a la gran festa social de la #maratobcn.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: